Udtagelse til Calvados Nouvelle Vouge International Trophies 2015

25

JAN

25. Januar 2014

Cocktailbaren 1656

Det er med stor glæde at vi kan meddele at Dansk Bartender Laug, i samarbejde med Hans Just, H.J. Hansen Vin og Juuls Vin og Spiritus, skal afholde Calvados konkurrence i Danmark, hvor vinderen samt den bedste bartenderstudent, bliver sendt til Deuville, Frankrig, for at repræsentere Danmark ved den store internationale konkurrence “CALVADOS NOUVELLE VOGUE INTERNATIONAL TROPHIES 2015” som afholdes i slutningen af Marts 2015.
Vidste du, at Normandiet har været vært for filmkunst i årtier?
Foretag en hurtig søgning på internettet, og du vil opdage, at hundredvis af film er blevet skudt i de smukke landskaber i Normandiet, for ikke at glemme, at mange af dem er store film.
Til dette års udgave af Calvados Nouvelle Vogue International Trophies, inviterer IDAC dig til at finde inspiration i nogle af disse vidunderlige historier.


“A man and a woman”
“The umbrellas of Cherbourg”
“Coco before Chanel”
“The Intouchables”
“Frenchmen (Le cœur des hommes)”

Disse fem film blev alle produceret i Frankrig, og har fundet deres egen stil – hver enkelt af dem på deres egen måde – i nogle af de mest fantastiske steder i Normandiet.


Vi har plukket en scene ud af hver film, en scene, der altid udvikler sig omkring flere tegn …
Er du forført af, hvad du ser?
– Frys på det pågældende tidspunkt.
Så spørg dig selv …


Hvilken slags Calvados-baseret cocktail bør disse skuespillere dele, lige efter at have forladt skærmen?


Det er op til dig at vælge en af de fem foreslåede scener. Endvidere skal hver deltager skabe den soon-to-be-famous cocktail og forklare sit valg, idé og helt egen karakteristisk for sin skabelse. En anden tilgang til storytelling …


For at se scenerne, skal du logge på Konkurrences Vimeo side:


http://vimeo.com/tropheescalvados/extrait1]
http://vimeo.com/tropheescalvados/extrait2]
http://vimeo.com/tropheescalvados/extrait3]
http://vimeo.com/tropheescalvados/extrait4]
http://vimeo.com/tropheescalvados/extrait5]


Indtast Adgangskode: CalvadosNVIT2015


Et lille godt råd: Se dem flere gange for at blive inspireret af universet af hver scene og lad dine følelser tale …


Bemærk venligst, at verbal forklaring og argumentation tæller som en vigtig del af konkurrencen endelige evaluering. Så sørg for at øve!


Alle deltagere skal vælge en af følgende fire hoved produkter:


Boulard Grand Solarge fra Hans Just
Pére Magloire fra Hans Just
Christian Drouin Selection fra H.J. Hansen Vin
Pere Jules 3*** fra Juuls Vin og Spiritus 

 

Reglerne for den danske udvælgelseskonkurrence tager udgangspunkt som vinderen vil blive stillet op overfor i den franske konkurrence, så at vinderen er så forberedt på konkurrencen som overhovedet muligt.

  • Cocktailen skal enten være en long eller short drink, hvor basen er Calvados æblebrandy.
  • Cocktailen må ikke bestå af en blanding af to basespiritusser, hvor Calvados i dette tilfælde tæller som en base. Derfor godtages cocktails med Calvados + vodka, Calvados + gin, Calvados + rom, Calvados + whisky og Calvados + tequila, osv. ikke.
  • Cocktailen må maksimalt indeholde 7 cl alkohol.
  • Cocktailen må maksimalt bestå af 6 ingredienser, hvor sirupper, sukker og alle former for frugt, dråber og dash indgår som ingredienser. Is og pynt tæller ikke som ingredienser.
  • Der må ikke indgå varme ingredienser.
  • Cocktailpynten skal være spiselig.
  • Deltageren skal medbringe eget bartenderudstyr og egne produkter udover Calvados til konkurrencen.
  • Dansk Bartender Laug vil levere glas til konkurrencen, dog er det tilladt at medbringe egne 4 identiske glas til konkurrencen, hvis dette ønskes.
  • En long drink har en volumen på 12 – 15 cl, hvoraf mindst 3 cl skal være Calvados.
  • En short drink har en volumen på 7 – 9 cl, hvor af mindst 2 cl skal være Calvados.
  • Hver deltager skal forberede 4 cocktails inden for en tidsramme af 7 minutter.
  • Opskriften på cocktailen skal være selvopfunden og derved unik.
  • Deltageren må forberede ingredienser, garnish, juicer og andet op til konkurrencen på egen hånd, dog må miksning af ingredienser ikke påbegyndes før selve konkurrencens start.
  • Det er ikke tilladt at benytte hjemmelavede infusions af spiritusser eller likører eller hjemmelavede sirupper. Med det er tilladt at medbringe brudte flasker, dog forholder dommerne sig ret til at kunne kontrollere medbragte produkter.
  • Alle bartendere der aldrig tidligere har deltaget i konkurrencer eller lige har færdiggjort et kursus hos EBS, vil blive betragtet som ‘studenter’ og har derfor muligheden for at vinde pladsen til konkurrencen for studerende.Så brug de næste par uger her i Januar på at finde din rette inspiration og historie, skab derefter den cocktail, som du mener kan gå hele vejen.

    Praktisk information:
    Tid: søndag 25 januar 2015 kl. 13:30 (Deltager briefing og lodtrækning, konkurrencen starter kl. 15:00 og forventes at slutte kl. 18:00)

    Sted: 1656, Gasværksvej 33, 1656 København V

    Tilmelding: Send al din information (Dit navn, arbejdsplads, telefon nummer, navnet på din cocktail, opskrift og inspiration (valgte scene og hvorfor netop denne)) til ulrich.steffensen@live.dk, senest tirsdag den 20 januar 2015

    Spørgsmål: Kontakt Ulrich Steffensen: +45 20847142

 
Udtagelse til Calvados Nouvelle Vouge International Trophies 2015