Udvælgelseskonkurrencen til fransk Calvadoskonkurrence 2014

26

JAN

26. Januar 2014

K-Bar

Kære medlem,

 
Dansk Bartender Laug har hermed endnu en gang den store ære at invitere dig til udvælgelsescocktailkonkurrence, hvor vinderen får lov til at deltage i den 18. udgave af den højt respekterede, franske cocktailkonkurrence Calvados Nouvelle Vogue International Trophies. Derudover vinder den bedst placerede nuværende/tidligere EBS-elev til den danske udvælgelseskonkurrence også retten til at deltage i den franske konkurrence. I så fald at vinderen også er tidligere EBS-elev, får den næstbedst placerede EBS-elev rejsen til den danske konkurrence. Den franske konkurrence bliver afholdt søndag d. 6. – tirsdag 8. april 2014 i Deauville, hvor hele rejsen, inkl. kost og logi er betalt af IDAC – l’interprofession des appellations cidricoles.

 
Den danske udvælgelseskonkurrence kommer til at foregå søndag d. 26. januar 2014 på K-bar, Ved Stranden 20, 1061 København, kl. 15:00. Deltagere skal dog mødes senest kl. 14:00, for den sidste briefing.

 
Til konkurrencen du stiller op med en selvopfunden cocktail, hvor Calvados er dens base. Se de nærmere tekniske regler og praktiske informationer senere i invitationen.

 
For at forberede vinderen mest muligt til den franske konkurrence, så indgår præsentationen af cocktailen som en særlig vigtig del af den samlede bedømmelse, hvor teknik, smag, balance, aroma og kreativitet også stadigvæk har stor betydning.
Cocktailen skal nemlig ære huset for luksusparfume ’House of Jean Patou’, ved at din cocktail skal fungere som parfumen til dit skønheds ideal. Så vælg den person, du finder smukkest på hele denne klode, kendt som ukendt, og skab en cocktail, der ville fungere som parfumen personen bar på en helt særlig aften. Derudover skal deltageren være klar til at svare på spørgsmål angående produktion, anvendelse og produktkendskab indenfor Calvados.

 
Vi glæder os meget til at se dig og din calvadosbaserede cocktail til udvælgelsen og ikke mindst høre din historie om cocktailen som en parfume.

 
Hvis du har nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte Daniel Abildgaard Rasmussen på +4522873860, daniel_abildgaard@msn.com eller Lea Drewsen på +4520832008, lea_drewsen@hotmail.com.

 
Dansk Bartender Laug siger mange tak for samarbejdet med sponsorerne, der støtter op om denne konkurrence. Hans Just for at stille Calvados til rådighed til deltagerne til selve konkurrencen og til Barkonsult for at levere glas til konkurrencen, samt ikke mindst K-bar for at stille bar og lokaler til rådighed.

 
Med venlig hilsen
Dansk Bartender Laug

 

 

Praktiske informationer for den danske udvælgelseskonkurrence

Sted: K-bar, Ved Stranden 20, 1061 København
Dato: Søndag d. 26. januar 2014
Tid: kl. 14:00
Sidste frist for tilmelding, indsendelse af opskrift og præsentation: Fredag d. 17. januar 2014 kl. 20:00 til Lea Drewsen på lea_drewsen@hotmail.com.

 
Regler for den danske udvælgelseskonkurrence
Reglerne for den danske udvælgelseskonkurrence tager udgangspunkt som vinderen vil blive stillet op overfor i den franske konkurrence, så at vinderen er så forberedt på konkurrencen som overhovedet muligt.

 

  • Cocktailen skal enten være en long eller short drink, hvor basen er Calvados æblebrandy.
  • Cocktailen må ikke bestå af en blanding af to basespiritusser, hvor Calvados i dette tilfælde tæller som en base. Derfor godtages cocktails med Calvados + vodka, Calvados + gin, Calvados + rom, Calvados + whisky og Calvados + tequila, osv. ikke.
  • Cocktailen må maksimalt indeholde 7 cl alkohol.
  • Cocktailen må maksimalt bestå af 6 ingredienser, hvor sirupper, sukker og alle former for frugt, dråber og dash indgår som ingredienser. Is og pynt tæller ikke som ingredienser.
  • Der må ikke indgå varme ingredienser.
  • Cocktailpynten skal være spiselig.
  • Deltageren skal medbringe eget bartenderudstyr og egne produkter udover Calvados til konkurrencen.
  • Dansk Bartender Laug vil levere glas til konkurrencen, dog er det tilladt at medbringe egne 4 identiske glas til konkurrencen, hvis dette ønskes.
  • En long drink har en volumen på 12 – 15 cl, hvoraf mindst 3 cl skal være Calvados.
  • En short drink har en volumen på 7 – 9 cl, hvor af mindst 2 cl skal være Calvados.
  • Hver deltager skal forberede 4 cocktails inden for en tidsramme af 7 minutter.
  • Opskriften på cocktailen skal være selvopfunden og derved unik.
  • Deltageren må forberede ingredienser, garnish, juicer og andet op til konkurrencen på egen hånd, dog må miksning af ingredienser ikke påbegyndes før selve konkurrencens start.
  • Det er ikke tilladt at benytte hjemmelavede infusions af spiritusser eller likører eller hjemmelavede sirupper. Med det er tilladt at medbringe brudte flasker, dog forholder dommerne sig ret til at kunne kontrollere medbragte produkter.