22/07/2015 | 9:46
Kategorier: General

Landskamp: Danmark mod Sverige

Som den opmærksomme bartender nok ved, har DBL og SBG valgt at genoptage Øresundskampen.

Øresundskampen er en konkurrence med en stolt historie, hvor de bedste bartendere fra Sverige og Danmark blev kåret. Før i tiden blev konkurrencen afholdt på diverse færgeovergange mellem de to nationer.

I år blev den dog afholdt på den smukke ø Hven, som jo ligger midt i Øresund. Den første dag stod på cykeltur samt en spændende rundvisning på Hvens smukke spiritus destilleri. Her producerer de whisky, vodka, gin, aqua vitae, plus en sommer og vinterspiritus.
Ingredienserne i Hvens produkter er alle økologiske og de fleste af kornene er høstet på selve øen. Filosofien er at denne fremgangsmetode skaber et bæredygtigt produkt med en høj kvalitet og fantastisk smag. Noget som alle deltagerne var helt enige i.

Det svenske landshold bestod af 1, 2, og 3. pladsen fra det Svenske nationale mesterskab nemlig Dosa Ivanov, Christel Möller og John Sönderberg.
Selvom dette var et ekstremt stærk hold var det Danske landshold, bestående af Ulrich Steffensen, Christoffer Lee Dam og Jacob Rasmussen klar til give dem kamp til stregen.

Om tirsdagen skulle konkurrencen om den eftertragtede pokal endelig i gang. Deltagerne blev først testet i en teoretisk test med spørgsmål om Hvens produkter, de forskellige bartender laug, og generelle videns spørgsmål om bartending.

Herefter startede den praktiske del som bestod af to dele. Først skulle deltagerne kreere deres egen version af en twisted magarita med minimum 3cl af en Hven spiritus. Dernæst skulle de kreere deres helt egen cocktail med minimum 2cl af et Hven produkt. Ideen bag konkurrencen var, at opdage nogle nye spændende og innovative cocktails hvilket gjorde, at deltagerne havde meget frie hænder med få regler.

Konkurrencen var ekstrem tæt og holdt et højt niveau inden for kreativitet og teknik. Deltagerne havde således deres egne hjemmelaget sirupper, juicer og salt med. Derudover så man cocktails med fantastiske lokale produkter som havtorn, løvstikke og agurk.

Til sidst viste Svenskerne dog (desværre), at erfaring går længst og endte med at kunne løfte pokalen. De vandt dermed retten til, at kunne kalde sig bedst i Øresund.

Vi er dog allerede gået i gang med at gøre klar til næste år, så vi kan få vores revanche og vinde den pokal hjem igen.

Er du ikke allerede bartender medlem, så bliv medlem allerede idag: Bliv bartender Medlem

11705225_962760650440725_8233094120047206825_n 11695766_962760750440715_9176200959238151867_n 11692496_962774357106021_7281963913235624611_n 11222117_962858443764279_4298089857864647564_n 11221757_962858510430939_1387498532747120001_n 10501800_962140820502708_5288632359344985827_n 1545594_962858463764277_8996438307596806938_n